onsdag 15 januari 2014

Bättre göra något på sitt eget sätt än göra ingenting alls

Vantar blev minsann godkända.
De blev till och med så populära att yngste sonen prompt ville låna dem när vi skulle in i mataffären. Sedan blev de för varma förstådd och de hamnade i kundvagnen. Sedan blev det så klart lite stressigt vid kassorna, och på parkeringen... Tack och lov att de låg kvar i vagnen när jag sprang tillbaka....

Det var det och idag tänkte jag minsann slå ett slag för hemmalagat! Jag är inte någon matlagningsexpert men jag tycker om att prova mina gränser. Många gånger tycker jag att matlagning ska göras så himla svårt. Vi ska ju rädas lite att laga mat och visst på det viset säljs ju mer halvfabrikat..... (Nu var jag synisk). Dessutom vill jag hemskt gärna veta vad jag äter och själv avgöra vad jag stoppar i mig.

Så för någon vecka sedan stod jag i affären och skulle välja pasta. Ekologisk helst och då ser jag det här speciella erbjudandet "pasta med ägg". Den enda sorten. Tänk; i min fantasi var det alltid ägg i pasta men visst; det förstår jag ju att det inte kan vara med sådan hållbarhet. Tanken på att göra egen pasta känns ju dock väldigt främmande, för mig i alla fall.

Tills idag! Sagt och gjort, fram med ingredienser och recept. 
1 ägg, 1 msk vatten, 1 msk olja , 1dl durumvete, 1 dl vetemjöl och salt. Jag blandade och knådade och "hepp" en st pasta deg färdig. Under 10 minuter. 

Degen fick vila i kylen 20 minuter. Sedan till the tricky part: att kavla. Så jag kavlade; som pepparkaksdeg ungefär, kanske lite tunnare, och sedan på det med den där, vad heter det, typ pizzaskäraren till tunna remsor. Ja, det tog väl ungefär 10 minuter det med, på sin höjd.

Sedan fick de vila där tills vattnet kokat upp. 2 min i vattnet och klart!!




Pastaspecialister gråter väl när de hör detta, men som sagt jag gör hellre något på mitt eget sätt än ingenting alls, och gott blev det! 

Mer färsk pasta åt folket!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar