Recept

Rabarbercurd; syrlig sammet

250g rabarber
0.5dl vatten
1.25 dl strösocker
3 äggulor
30g smör
0.5msk maizena
1msk citronjuice


Eller helt enkelt (receptet från punkt 4):

Rabarbermarmelad som jag gissar motsvarar 250 g rabarber
3 äggulor
30 g smör
0,5 msk maizena


Gör så här:
1. Skär rabarbern i små bitar.
2.Blanda rabarber bitarna tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt det småputtra i ca 10-15minuter (tills rabarberna är mjuka.
   Under tiden tvätta av den burken du ska ha curden i och ställ in i ugnen på låg temp,100grader till den har blivit torr.

3. Mixa med en stavmixer så rabarbern blir helt slät. Låt stå och svalna.
4. Vispa äggulorna lätt och häll dem i rabarbercurden tillsammans med citronskal & smöret i små bitar. Lägg maizena i en liten skål och späd ut med citronjuicen (eller lite av rabarbercremen) och rör om så det inte blir klumpar.
5. Rör i curden hela tiden och tillsätt maizena med citronjuicen.
6. Värm sedan upp blandningen långsamt och rör om hela tiden (eller nästan i alla fall).
Curden tjocknar gradvis, så fortsätt till lagom konsistens (eller tålamoden är slut).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar